Vízszigetelés a ház minden részén

Vízszigetelés

Vízszigetelés szó hallatán legtöbbször az juthat eszünkbe, hogy a házunkat meg kell védeni a víztől kívülről, így a talajvíztől vagy épp a beázástól, és ezért alkalmazunk vízszigetelést.

Ez így igaz, azonban nagyon sokszor szükség van a házon belül is vízszigetelésre, ahol legtöbbször kenhető vízszigetelést alkalmaznak. Pl. a fürdőszobában a padlóra vagy a falra folyó víz bizony beszivároghat a falba a fugákon, vagy akár a csempén keresztül is, így hatalmas károkat okozhat. Különösen igaz ez egy emeleti fürdőszoba esetén, ahol a víz eláztathatjuk a földszintet, de a helyiség elhelyezkedésétől függetlenül mindenhol szükség van azért a víz elleni védekezésre.

Kiemelten igaz ez az épített zuhanykabinok esetén, ahol nincs egy előre gyártott zuhanytálca, hanem a csempére zúdul közvetlenül a víz, és annak kell a lefolyóba juttatnia azt, hiánytalanul.
Ilyen helyeken a burkolás előtt kenhető vízszigetelést szoktak alkalmazni, csak ezzel érhető el a megfelelő eredmény. Így elérhetjük, hogy a falakba már nem jut be a víz, és nem áztatjuk el egy zuhanyzással az egész házat.

Megosztás