Tedd otthonossá a lakásod!

Függöny

Amikor azt mondják, hogy milyen otthonos egy lakás, akkor legtöbbször a tulajdonos ezt a berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel érte el.
Na de nézzük, mitől lesz otthonos egy lakás!

Kezdjük a színekkel. A meleg, földszínek azok, amelyek a legtöbb ember számára az otthonosságot jelentik. Ez megjelenhet már a burkoaltok színében, a falak színében, és minden berenedzési tárgyban. Persze meg kell taklálni a megfelelő színharmóniát, és érdemes arra is figyelni, hogy ha egy dominánk színt választunk, akkor az viszonylag könnyen cserélhető legyen. Itt arra gondolok, hogy mondjuk a díszpárnák huzatát könnyű lecserélni, ha megununk egy színt. Sőt, még talán ide sorolhatók a sötétítő függönyök is. Viszont egy megúnt padlóburkolat cseréje már sokkal nehézkesebb, és költésgesebb is.

Ha otthonosság, akkor a dísztárgyak is fontosak lesznek. Mind a falon megjelenő fetsmények, fotók, mind az apróbb dolgok, mint a vázák, dísztárgyak. És persze nem szabad engedni a kísértésnek, mert ha találunk egy önmagában szép tárgyat, az nem biztos, hogy bele fog illeni a lakásunkba, így mindig megfeleő önuralommal kell az ilyen tárgyakat megvásárolni.

Megosztás